2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz/Güz-Bahar Dönemi Giden Öğrencilerimizin Getirmesi Gereken Evraklar

Hitit Üniversitesi öğrencilerinden Farabi Değişim Programı kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında diğer Üniversitelerde eğitim  hakkı kazanan öğrencilerin aşağıdaki belgeleri hazırlamaları ve en geç 15 Mayıs 2018 tarihinde Farabi Kurum Koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir: 

(9 Mayıs 2018 Çarşamba Günü Saat:15.00'da Erol Olçok Rektörlük Konferans Salonu'nda (Rektörlük Binası) yapılacak olan Bilgilendirme toplantısında evrakların nasıl doldurmasına ilişkin bilgiler verilecektir.Özellikle ÖĞRENİM PROTOKOLÜ doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılacaktır.Toplantıya katılım zorunludur.)

1. ÖĞRENİM PROTOKOLÜ  (3 ADET GÜZ-3 ADET BAHAR)

Öğrenim protokolü, Farabi Değişim Programından yararlanacağınız 2018-2019 Güz / Güz ve Bahar döneminde karşı Üniversitede alacağınız dersleri ve bunların geri döndüğünüzde Hitit Üniversitesi'nde hangi derslere sayılacağını gösteren ve derslerin AKTS'lerini içeren bir belgedir.

Bu belgeyi doldurmak için öncelikle gideceğiniz yükseköğretim kurumundan (web sayfasından ya da doğrudan) bölümünüz ders planını (4 yıllık programın tümünü) temin etmelisiniz. Daha sonrasında; eğer Farabi programından yararlanmasaydınız yani Hitit Üniversitesinde kalsaydınız almanız gereken dersleri dönem bazında dikkate alıp bu derslerin karşılıklarını gideceğiniz bölümün programında bulmaya çalışınız. Daha sonra öncelikle karşı Üniversitenin güz döneminde bölümünüzle eşdeğerliliği olan dersleri protokolün sol tarafına; bu derslerin Hitit Üniversitesi'ndeki karşılıklarını da sağ taraftaki sayılacak dersler kısmına yazınız. Özellikle zorunlu derslerde içerik uyuşması önemlidir. Derslerin bire bir AKTS yükleri uyuşmayabilir. Ancak karşı üniversitede bir dönemde alacağınız toplam AKTS, Hitit Üniversitesi'nde sayılacak derslerin toplam AKTS'sinden az olamaz. Öğrenim protokolü için ön hazırlığınızla birlikte bölüm Farabi Bölüm koordinatörünüz ile görüşünüz.

(Derslerin yıllık olduğu bölümlerde öğrenim protokolü güz+bahar için birleşik şekilde ve sadece 3 adet halinde  hazırlanabilir).

Her belgede öğrencinin ve bölüm koordinatörünün veya bölüm başkanının ıslak imzası olmalıdır.

2. FOTOĞRAFLI ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU (2 ADET)

Her belgede öğrencinin ve bölüm koordinatörünün veya bölüm başkanının ıslak imzası olmalıdır.

3. ÖĞRENCİ YÜKÜMLÜLÜK SÖZLEŞMESİ (3 ADET) 

Belgede kendi adınıza açılmış banka hesap bilgileriniz (IBAN dahil) yer almalıdır. 

Her belgede öğrencinin ıslak imzası olmalıdır.

4.ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU (2 ADET)

5. BANKA HESAP DEFTERİNİN FOTOKOPİSİ (3 ADET)

6. NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ (2 ADET)

7. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİ (1 ADET)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’dan alınmak üzere imzalı ve mühürlü  çalışıp/çalışmadığınızı gösteren belge (Eylül-Ekim 2018 tarihlerinde Koordinatörlüğümüze göndermeniz gerekmektedir.)

8.ÖĞRENCİ BELGESİ (1 ADET)

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında kabul eden Üniversitede kayıt yaptırdığınızda (Eylül-Ekim 2018 tarihlerinde) Koordinatörlüğümüze göndermeniz gerekmektedir.

***Tüm belgelerin BİLGİSAYAR ortamında doldurulması zorunludur.

***Bölüm Koordinatörlerimiz için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 



HIZLI ERİŞİM